Aktiviteter

Några av aktiviteterna man kan ägna sig åt i Aspliden.
Vedeldad bastu vid skolan. Omklädning och relax och tillgång till dusch i skolan.
Hockeyrink, Isen spolas oftast varje år och regelbundna vänskapsmatcher sker.
Bagarstugan kan man hyra för att baka bröd eller tex. pizza.
Det finns ett 2,5 km långt elljusspår i anslutning till byastugan.
Eget jaktlag finns i byn, där alla boende i byn samt markägare har rätten att jaga. Kostnaden är ringa eftersom vi kan utnyttja egen mark. Jaktlaget har byggt en fin styckning och berednings lokal med köttkvarn och bandsåg, även rengöring av lokalen är väl genomtänkt.
Bilden till höger, från styckningslokalen. Med på bilden är Micke, vår jaktledare. Per Hällsten, Erik Nilsson, Stellan Hultdin och Lennart Sandström.
 
Vi i Aspliden har ingen skoterklubb men byaföreningen har ett skoterledsansvar. Föreningen erhåller 20:- km/år i bidrag av kommunen till sträckan Ytterberg - Kristineberg. Den summan räcker knappt till bränsle, allt arbete sker idiellt och skotern får man låna ut gratis. Byaföreningen hyr en ny och fin sladd.
Tidigare har Johnny varit ALU anställd och jobbat med röjning och markering av lederna. Det har också byggt flera "buen" (vindskydd) som vi presenterar här.
Ett stort tack till alla som jobbar och jobbat i byn...
Holmtjärn. Ett utflyktsmål dit vi/ni kan åka för att fika, lapa lite sol eller dra upp nån aborre. Ved och eldstad finns, vi hoppas ni respekterar fågellivets behov av naturträd mm.
 
Asphyddan söder om Hornberget.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg